• Yoga is de weg naar een gelukkig, gezond en bewust leven

  Yoagstudio terug OPEN! WELKOM voor een INDOOR, OUTDOOR of ONLINE les :)


  yogalessen in Brugge > lesrooster
 • Yoga is the practice of quieting the mind

  Tijdens onze yogabeoefening geloven we niet alles wat we denken en geven meer we aandacht aan wat we voelen. Het lichaam liegt nooit. Wie kan voelen hoeft niet te denken. Wie voelt weet intuïtief wat goed en niet goed is - Vanessa Barbier.


  Lesaanbod Vanessa Barbier
 • Yoga is 99% practice and 1% theory

  Zorg dragen voor jezelf is de grondregel die er voor zorgt dat alles goed komt - Vanessa Barbier


  Vinyasa Yoga Brugge

The happiest people don’t have the best of everything, they just make the best of everything.

Your practice, your rules

Wil je graag aan je conditie werken, dagelijks, wekelijks of 1 keer per maand, individueel of in kleine groep, in alle rust en zonder extra prikkels van luide muziek, persoonlijk begeleid, op je eigen tempo maar toch uitdagend, in de yogastudio of thuis op je mat.

Welkom in mijn lessen, welkom in de FitYoga studio.

 

Alle oefeningen, bewegingen en houdingen zijn vinyasa yoga based.

 

Hartelijke Groet, Vanessa Barbier

Bekijk het FitYoga Flow lesaanbod

ONLINE YOGA VIA ZOOM

Interesse om de les van thuis uit mee te volgen via Zoom?

Contacteer me voor meer info.

ONLINE YOGA VIA ZOOM

Vinyasa Yoga Brugge

De FitYoga Vinyasa Yoga lessen zijn gebaseerd op de leer van Sri T. Krishnamacharya.

 

Vinyasakrama of Vinyasa Yoga is een héél sterk en krachtig systeem, waar je in een eerste contact het gevoel krijgt enkel fysiek te worden uitgedaagd. In wezen zit de uitdaging niet in het uitvoeren van de yogahoudingen, dus het fysieke, maar in de zoektocht naar ontspanning, rust en balans tijdens je beoefening, wat jou uiteindelijk in contact brengt met jeZelf.

 

Op weg naar de eindhouding ontwikkel je een enorme innerlijke kracht om in iedere yogahouding, en daarna naast je yogamat, dus ook in iedere situatie, bij jezelf te kunnen blijven.

 

Tijdens de FitYoga Vinyasa Yoga lessen gaan we samen op zoek naar de balans tussen inspanning en ontspanning.

 

De lessen zijn uitgewerkt in lessenreeksen van x-aantal lessen waarin een serie houdingen stap per stap wordt aangeleerd, zoals ook in de traditionele Ashtanga Vinyasa Yoga.

 

Dankzij regelmatige beoefening geef je jezelf tijd en ruimte om:


• inzicht te krijgen in de yogastijl, de yogahoudingen en de technieken
• je conditie en lenigheid langzaam op te bouwen
• stilte te creëren in je hoofd ;)

 

Alle lessen zijn haalbaar voor wie start met yoga en/of uitdagend voor wie reeds langer yoga beoefent.

Meer over Vinyasa Yoga

FitYoga Brugge op instagram

This is my Church. This is where I heal my hurts. When I'm angry, my mind is furious. When I'm sad, my body feels empty. When I'm happy, my heart is overwhelmed. When I do my practice, everything gets really quiet and peaceful.


#vatvolemoties #allesinbalans #yogabalance #ashtangayoga #vinyasayoga #yogashala #yogacommunity #yogafamily

Volg VANESSA BARBIER op instagram

Yoga is niet voor iedereen

Iedereen kan aan yoga doen.

Ieder lichaam is perfect om aan yoga te doen. Om yoga te beoefenen hoef je geen aanleg of talent te hebben. Iedereen kan de yogahoudingen uitvoeren.

 

Ondanks het feit we onze yogabeoefening starten met het uitvoeren van yogahoudingen, gaat het in yoga niet zozeer over de fysieke inspanning, of de eindhouding, maar over de zoektocht naar balans waarbij zelfstudie en ontwikkelen van inzicht het belangrijkste is op ons pad.

 

Hoever kan je gaan zonder je geduld te verliezen, zonder boos te worden, zonder jezelf pijn te doen, zonder overmoedig te worden, zonder te piekeren...? En hoe ga je om met die gevoelens en emoties? Brengen ze jou uit balans of kan je bij jezelf blijven? Kan je met beide voeten stevig op de grond blijven of ga je zweven?

 

Dus tijdens je yogabeoefening kom je jeZelf tegen, vroeg of laat, sowieso.

 

Yoga is ook goed voor iedereen

Yoga doet gewoon deugd. Even stretchen, bewegen en onspannen, houdt lichaam en geest gezond.

 

Ok, maar waarom is yoga dan NIET voor iedereen?

Omdat we naast het mens-zijn ook allemaal individuen zijn, iedereen verschillend, aparte karakters, met andere interesses, intenties, andere achtergronden... Dus je kan perfect gelukkig en in balans zijn zonder yoga ;)

 

Mijn advies, probeer het, zonder verwachtingen. Zoek een yogastijl waar je je goed bij voelt. En ga ervoor. Het is de beste manier om te ondervinden of het iets voor jou kan betekenen. 

 

Ikzelf geef enkel Vinyasa Yoga en focus en verdiep me dan ook volledige in deze yogastijl. Gewoon omdat ik een echte Vinyasa Yoga freak ben ;)

 

Maar er zijn nog zoveel meer yogastijlen, zoals:

Restoratieve Yoga, Alignment Yoga, Easy Yoga, Raja Yoga, Kundalini Yoga, Mantra Yoga, Hatha Yoga, Acro Yoga, Iyengar Yoga, Yin Yoga, Relaxatie Yoga, Ashtanga Yoga, Anusara Yoga, Hormoon Yoga, Roll & Release Yoga, Hot Yoga, Bikram Yoga, Yoga Nidra, Aerial Yoga... noem maar op.

 

Hoe weet je welke yogastijl bij jou past? Probeer het!

WelcooOOOooohm...

 

 

Meer info i.v.m. de FitYoga lessen

Je hoeft niet lenig te zijn om aan yoga te doen.

Integendeel. Niet-lenig zijn maakt je yogabeoefening alleen maar intenser.

 

NIET juist te denken dat je lenig zou moeten zijn om aan yoga doen. Of dat yoga enkel iets is voor héél flexibele mensen, die hun benen in hun nek kunnen leggen. Integendeel! Door het beoefenen van yoga wordt het lichaam flexibel en krachtig, maar dat is gewoon mooi meegenomen ;) De essentie van yoga is dat door bewust te bewegen en te verlengen alle spanning in je lijf weggewerkt wordt en je denken stilvalt.

 

Ik krijg vaak (met een glimlach) de feedback: "Voor jou is het gemakkelijk, jij bent lenig ;)"

 

Nope!!!! Mijn gewrichten zijn altijd stijf geweest, absoluut niet soepel. Lenig was ik ook niet tijdens mijn dansopleiding in vergelijking met andere dansstudenten. En nu nog niet, na zoveel jaren yoga. Zelfs mensen die nog nooit yoga hebben gedaan gaan tijdens de eerste les in Baddha Konasana (kleermakershouding) zitten met de knieën gewoon op de grond. Voor mij is deze houding een uitdaging. Met aandacht breng ik ontspanning in mijn heupgewrichten waardoor ik na een 5-tal ademhalingen (en zonder te forceren) mijn knieën daar ook min of meer krijg (soms maar sommige dagen ook gewoonweg niet). Hetzelfde geldt voor mijn schouders. Gomukhasana, moordend als ik meteen mijn handen achter mijn rug naar elkaar toebreng of als iemand dat probeert te doen in mijn plaats met hand on adjustments. Geen enkel probleem als ik met aandacht de tussenhoudingen oefen. Idem voor achterwaartse buigingen. Dhanurasana, bijvoorbeeld. Of Eka Pada Rajakapotasana of Natarajasana. Ik ben niet de persoon die zomaar eventjes zijn voet vastneemt en naar zijn hoofd brengt.

 

Die kleine stapjes heb ik nodig om bewust te kunnen ademen, mijn lichaam te voelen en te laten wennen, ontspanning te brengen en om me mentaal voor te bereiden op de houding. En om tijdens dit proces mijn hoofd leeg te maken.

 

Want stel dat het me wel zou lukken, van bij de eerste ademhaling, héél gemakkelijk en gewoon, mijn voet naar en achter mijn hoofd, waar zouden mijn gedachten zijn gedurende de 4 volgende ademhalingen ;). De moeilijkste adjustment is die van de mind, de mindset. Nee nee, ik ben zeer dankbaar voor mijn iets strammere gewrichten, hoe zou ik anders als creatieveling mijn gedachten stil krijgen?

 

Ok, momenteel, op mijn leeftijd nu, ben ik niet stijf stijf. Maar dat is dankzij vinyasa yoga en het jarenlang oefenen.

Mijn cirkel is rond!!! Me happy :)