When the mind is calm, the asana is perfect!

Shri K. Pattabhi Jois

Yoga op woensdagavond

Dynamic Flow

vanaf 17 april om 19:30u

 

We bewegen vloeiend van de ene yogahouding naar de andere, in harmonie met onze ademhaling. Elke yogi krijgt tijdens de les de gelegenheid en begeleiding om op zijn eigen niveau te werken. De kern van elke yogapose wordt helder uitgelegd, zodat het effect voelbaar is voor iedereen.

 

Voor wie houdt van een leuke workout en een vlotte yoga flow. 

 

Yoga in Brugge

ONLINE YOGA VIA ZOOM

Interesse in een online yogales via Zoom? Contacteer me voor meer info.

ONLINE YOGA VIA ZOOM

Je hoeft niet lenig te zijn voor yoga

“Body is not stiff, mind is stiff.” - K. Pattabhi Jois

 

De kern van yoga ligt in vrij zijn! Los van alles wat ons beperkt. Los van ideeën en gedachten die ons belemmeren. Weg met het idee dat je als een elastiekje moet zijn om yoga te beoefenen! Yoga is er juist voor alle niveaus van flexibiliteit, van stijve plank tot lenige slang! :)

 

In plaats van te denken dat lenigheid een vereiste is voor yoga, omarm juist het idee dat niet-lenig zijn je yogabeoefening verrijkt met een diepere intensiteit. Yoga is dus niet exclusief voor de zeer flexibele mensen!  Wees gerust, je hoeft je benen niet achter je nek te kunnen vouwen om mee te doen. Het tegendeel is waar! Door regelmatige beoefening van yoga wordt je lichaam niet alleen flexibeler en sterker, maar komt ook rust en ontspanning binnen handbereik. Dit is een waardevolle bonus! Laten we eerlijk zijn, wie wil er nu niet een beetje meer zen zijn?

 

Door het bewust bewegen en strekken, worden alle spanningen in het lichaam losgelaten, waardoor die stressknopen in je lijf als sneeuw voor de zon verdwijnen en je brein eindelijk tot rust komt. Ontdek de kracht van yoga en omarm de rust en ontspanning die het biedt. Stap uit je hoofd en op je yogamat voor een dosis rust, ontspanning en innerlijke kracht! Waar wacht je nog op? Welkom in de fityoga studio in Brugge.

yogalesrooster

Yogastudio in Brugge

De yogalessen gaan door in de gezellige en lichtrijke yogastudio met zicht op de Heilig-Hartkerk in Brugge. De yogastudio is gelegen in de Baron Ruzettelaan 292. Je kan er gratis en gemakkelijk parkeren in de straat.

Ligging yogastudio

Met welke intentie beoefen jij yoga?

Wil je graag aan je conditie werken of ben je op zoek naar rust in je hoofd? Sta je graag dagelijks, wekelijks of 1 keer per maand op je mat? Werk je graag individueel of in kleine groep, in alle rust en zonder extra prikkels van luide muziek, persoonlijk begeleid, op je eigen tempo maar toch uitdagend, in de yogastudio of thuis op je mat... Welkom in mijn yogalessen, welkom in de fityoga-studio en -familie.

 

 

Wat heb je nodig voor de yogales?

Yoga voor iedereen

Iedereen kan aan yoga doen.

Ieder lichaam is perfect om aan yoga te doen. Om yoga te beoefenen hoef je geen aanleg of talent te hebben. Iedereen kan de yogahoudingen uitvoeren.

 

Ondanks het feit we onze yogabeoefening starten met het uitvoeren van yogahoudingen, gaat het in yoga niet zozeer over de fysieke inspanning, of de eindhouding, maar over de zoektocht naar balans waarbij zelfstudie en ontwikkelen van inzicht het belangrijkste is op ons pad.

 

Hoever kan je gaan zonder je geduld te verliezen, zonder boos te worden, zonder jezelf pijn te doen, zonder overmoedig te worden, zonder te piekeren...? En hoe ga je om met die gevoelens en emoties? Brengen ze jou uit balans of kan je bij jezelf blijven? Kan je met beide voeten stevig op de grond blijven of ga je zweven?

 

Tijdens je yogabeoefening kom je jeZelf tegen, vroeg of laat, sowieso.

 

Yoga is ook goed voor iedereen

Yoga doet gewoon deugd. Even stretchen, bewegen en onspannen, houdt lichaam en geest gezond.

 

Maar toch is yoga NIET voor iedereen!

Waarom? Omdat we naast het mens-zijn ook allemaal individuen zijn, iedereen verschillend, aparte karakters, met andere interesses, intenties, andere achtergronden... Dus je kan perfect gelukkig en in balans zijn zonder yoga ;)

 

Mijn advies, probeer het, zonder verwachtingen. Zoek een yogastijl waar je je goed bij voelt. En ga ervoor. Het is de beste manier om te ondervinden of het iets voor jou kan betekenen. 

 

Ikzelf geef enkel Vinyasa Yoga en focus en verdiep me dan ook volledige in deze yogastijl. Gewoon omdat ik een echte Vinyasa Yoga freak ben ;)

 

Maar er zijn nog zoveel meer yogastijlen, zoals:

Restoratieve Yoga, Alignment Yoga, Easy Yoga, Raja Yoga, Kundalini Yoga, Mantra Yoga, Hatha Yoga, Acro Yoga, Iyengar Yoga, Yin Yoga, Relaxatie Yoga, Ashtanga Yoga, Anusara Yoga, Hormoon Yoga, Roll & Release Yoga, Hot Yoga, Bikram Yoga, Yoga Nidra, Aerial Yoga... noem maar op.

 

Hoe weet je welke yogastijl bij jou past? Probeer het!

WelcooOOOooohm...

 

 

Yogalessen

What we do today is what matters most

Door het beoefenen van yoga oefen je opmerkzaamheid. We voelen in ons lichaam en nemen belemmeringen en mogelijkheden waar. Aanvaard de belemmering & move on, oefen verder met wat wel lukt en goed aanvoelt.

 

When you focus on problems you’ll have more problems. When you focus on possibilities, you’ll have more opportunities.

 

Door het beoefenen van yoga leer je te ontspannen. Tijdens je yogabeoefening zoek je naar de balans tussen inspanning en ontspanning. Daag jezelf uit om het verschil te maken. Ga en blijf in een yogahouding op een manier die de minste inspanning vraagt. Waarom zou je jezelf dwingen in een yogahouding?

 

Op het moment dat je de houding wil verlaten leer je het meeste over jezelf.

Yoga en Burn-out: Een Helende Connectie

In tijden van extreme vermoeidheid en emotionele uitputting biedt yoga een pad naar herstel, met nadruk op ademhaling, meditatie en mindfulness. Aangepaste sessies zoals Mindful Flow zijn ideaal om rustig te beginnen, met respect voor fysieke en emotionele grenzen. Het is belangrijk om niet voorbij je grenzen te gaan. Vinyasa Yoga bouwt innerlijke kracht op, bevordert een staat van kalmte en welzijn, nuttig zowel op als naast de yogamat.

fityoga bij burn-out

De kracht van preventieve zelfzorg

Yoga is een zoektocht naar balans, niet alleen op de mat, maar ook in het dagelijks leven. Vinyasa Yoga, waarin we bewust bewegen op het ritme van de adem, is de perfecte therapie om inspanning en ontspanning te beheersen. Yoga helpt je niet alleen tijdens stressvolle situaties, maar het is vooral een preventieve methode voor algeheel welzijn.

 

Als je momenteel een uitdagende periode doormaakt met weinig energie, kan het starten met vinyasa yoga overweldigend lijken. Het aanleren van de ademhaling, technieken en yogahoudingen vraagt teveel energie, terwijl juist rust en ontspanning nu voorrang moeten krijgen.

 

Regelmatig yoga beoefenen is essentieel om een balans te behouden en innerlijke kracht op te bouwen. Dit is waar het preventieve aspect van yoga tot zijn recht komt. Yoga is een krachtig systeem dat helpt en werkt dankzij een regelmatige beoefening. De uitdagingen die je tijdens Vinyasa Yoga ondervindt, bouwen aan een innerlijke kracht.

 

Hoewel mijn mantra tijdens elke les 'Ga niet voorbij je grens' is en we vaak pauzes nemen, kan zelfs een langzame les behoorlijk uitdagend aanvoelen. Voor diegenen die momenteel door een moeilijke fase gaan of weinig energie hebben, is het belangrijk hun grens te respecteren en te aanvaarden, dus eerst voldoende rust te nemen. Daarna is het aan te raden om te beginnen in een Mindful Flow of een individuele sessie, om geleidelijk aan kracht en energie op te bouwen.

 

Zwangerschap en Vinyasa Yoga

Vinyasa Yoga tijdens de zwangerschap is mogelijk met de juiste aanpassingen in de houdingen. Echter, als je nieuw bent in mijn lessen en wilt starten tijdens de zwangerschap, raad ik aan om eerst zwangerschapsyoga te volgen.

 

Fysieke Klachten en Vinyasa Yoga

Voor mensen met fysieke klachten: yoga biedt veel aanpassingen voor verschillende ongemakken. Het is echter belangrijk om voor de les eventuele klachten te melden en altijd medisch advies in te winnen.

 

Chronische pijn en vermoeidheid

Yoga draagt bij aan het verminderen van fysieke spanning. Dit kan ondersteunend zijn in het verlichten van lichamelijke pijn en vermoeidheid.

 

Bij twijfel, neem gerust contact met me op via e-mail of het contactformulier. Ik beantwoord graag al je vragen over hoe yoga als preventieve zelfzorg kan dienen!

Mindful fityoga

Closing mantra

May all be well with mankind.

May the leaders of the earth protect in every way by keeping to the right path.

 

May there be goodness for all those who know the earth to be sacred.

May all the worlds be happy.

 

fityoga op instagram

This is my Church. This is where I heal my hurts. When I'm angry, my mind is furious. When I'm sad, my body feels empty. When I'm happy, my heart is overwhelmed. When I do my practice, everything gets really quiet and peaceful.


#vatvolemoties #allesinbalans #yogabalance #ashtangayoga #vinyasayoga #yogashala #yogacommunity #yogafamily

Volg fityoga op instagram