Zwangerschapsyoga & mama-baby yoga

Op regelmatige basis organiseert Els Devolder, van het yogacentrum Aura Saha, lessenreeksen zwangerschapsyoga en mama-baby yoga in de FitYoga studio in Brugge.

 

Lesmomenten 2022:


• zwangerschapsyoga telkens op woensdagvoormiddag van 9:45u tot 10:45u

 

Reeks 1: 26/1, 2/2, 9/2, 16/2 & 16/03.

 

Reeks 2:4/5, 11/5, 18/5, 25/5, 1/6 en 8/6

 

• mama-baby yoga telkens op woensdagvoormiddag van 11:15u tot 12:15u

 

Reeks 1: 16, 23 en 30 maart

 

Reeks 2: 25/5, 1/6 en 8/6

 

Instappen steeds mogelijk.

Alle info vind je op de website van Els via onderstaande link of via mail > yogaaurasaha@gmail.com

--

Yogadocent:

Els Devolder

is mama van 2 zonen en kinderverpleegkundige van opleiding.

Yoga Aura-Saha is ontstaan uit mijn liefde voor yoga en kinderen. Zelf beoefen ik al een hele tijd yoga aanvullend met meditaties en ervaar telkens weer de positieve effecten op lichaam en geest.

 

Bovendien ben ik gek op kinderen en heb ik verschillende jaren als kinderbegeleidster gewerkt.

Toen ik de kans kreeg om een opleiding kinderyoga bij Amba-Amba te volgen, kwamen mijn 2 passies plots samen: dit wou ik doen!

 

Vanaf dan is het snel gegaan, dankzij collega’s met wie ik kan samenwerken en door een groeiend vertrouwen in mezelf. Zo kon ik van mijn passie mijn beroep maken en het op die manier delen met anderen.

 

Lees meer over Els op haar website.

----

Lesaanbod:

Zwangerschapsyoga

Zwanger zijn is een hele bijzondere maar ook een bewogen periode. Er verandert veel, niet alleen in je lichaam, maar ook in je leven. Yoga kan een waardevolle ondersteuning bieden om rust en vertrouwen in jezelf te vinden. Zwanger zijn betekent dat er ruimte gemaakt moet worden, voor het kindje dat op komst is en voor de nieuwe levensfase die hier onlosmakelijk mee verbonden is.

 

In elke fase van de zwangerschap kan je begeleid worden, individueel of in groep, met aangepaste asana’s, ademhalingsoefeningen en meditatie. Dit helpt je om de kracht te voelen van het veranderende lichaam, om de storm van emoties de baas te kunnen, om de band met het kindje in de buik te versterken en om optimaal voorbereid te zijn op de bevalling.
Verder is er persoonlijke aandacht voor specifieke ongemakken, medische problemen en onzekerheden die een zwangerschap met zich meebrengen.

In elke fase van de zwangerschap kan je instappen in de lessenreeks, met aangepaste asana's, ademhalingsoefeningen en meditatie. Deze lessen helpen je om de kracht van het veranderende lichaam te voelen, om de band met het kindje in de buik te versterken, om de storm van emoties de baas te kunnen en om je voor te bereiden op de bevalling. Verder is er persoonlijke aandacht voor specifieke ongemakken, medische problemen en onzekerheden die een zwangerschap met zich meebrengt.

Mama-baby yoga

Het contact met je kindje was er al, al voor dat wondertje zijn eerste zelfstandige ademhaling uitvoerde. En nu je kindje er is, word je overspoeld door allerlei emoties.

Die momenten van pure verwondering over dat nieuwe leven compenseren heel vaak de slapeloze nachten en de angsten die je als jonge mama kan hebben.

Tijdens een moment mama-baby-yoga kun je de verbinding voeden, zuiveren, opladen … Aangevuld met massage, rustmomentjes, zachtjes samen bewegen en je verder verwonderen.

Er wordt ook aandacht besteed aan het herstel van het lichaam na de zwangerschap. Yoga oefeningen geven je kracht, soepelheid en balans terug. Zo krijg je nieuwe energie om elke dag te genieten van je kleine spruit.

Voor baby’s vanaf 2 maanden.

 

Meer info i.v.m. Aura Saha en Els Devolder

Practice love <3