The Jewel Within Yoga

Lesmomenten:

 

vrijdag

• 19u tot 21u: Feel Good Friday - Restorative Yoga Workshop with the Gong

28 januari, 25 februari, 11 en 25 maart en 6 en 20 mei.

 

zaterdag

• 14u tot 16u: TRE (Trauma Release Exercises) 
15 en 29 januari, 26 februari, 12 en 26 maart, 9 april, 7 en 21 mei.

• 19u tot 20u30: Soundhealing
19 februari, 5 maart, 02 en 30 april en 14 en 28 mei.

 

Meer info & prijzen via Facebook en www.thejewelwithinyoga.be

Inschrijven via info@thejewelwithinyoga.be

 

Lesaanbod:

 

Restorative Yoga Workshop with the Gong
We leven in een snelle maatschappij. Soms even een time out nemen, de batterijen opladen is goed, zodat we met vernieuwde energie en zin weer verder kunnen.


Restorative Yoga werkt op diepere niveaus, het brengt lichaam, geest en spirit (terug) in balans. Het is een therapeutische yoga beoefening die met zijn ondersteunende poses het zelf helend vermogen van het lichaam activeert, en zorgt voor een diepe ontspanning van het lichaam, en de geest. Met de hulp van props zoals dekens, kussens, blokken en riemen kunnen we ons lichaam in een comfortabele, ontspannen houding brengen.


Poses worden ongeveer 5-10 minuten aangehouden. In volle ontspanning is er geen beweging, geen moeite en wordt de geest stil. Restorative Yoga helpt voor onze spijsvertering, chronische stress, vermoeidheid, en hoge bloeddruk.
Regelmatige beoefening brengt lichaam, geest en spirit in een ontspannen staat van zijn.


Aarde Gong
De aarde gong brengt ons in harmonie met de beweging van de aarde. Het voelt als thuiskomen in jezelf, het creëert de ruimte om comfortabel in je lichaam te zijn, aardend, balans brengend en helend voor het lichaam. De aarde gong werkt vooral op de keelchakra en de hartchakra.
Sleutelwoorden zijn natuur, creativiteit, concentratie, geboorte, jeugd, wijsheid en ervaring. Haar karakter is voedend en heelt de moederrelatie. Ze brengt ons de balans die we nodig hebben om ons levensdoel succesvol te leven. Ze geeft ons spirituele ontspanning en diepe regeneratie van het lichaam.

 

Trauma Release Exercises - PSOAS, spier van de ziel
De PSOAS maakt dat we vloeiend kunnen lopen omdat het de enige spier is die de rug verbindt met de benen. Hij helpt ook met het roteren van de heupen en dus benen.


PSOAS problemen kunnen zich direct in pijn uiten in de lage rug, heup, knie en bovenbeen.
In de PSOAS worden diepe angsten en trauma’s opgeslagen. Door aan deze spier te werken kunnen de trauma’s en angsten verwerkt worden.


Het is ook de spier die onmiddelijk reageert op stress, en emotionele spanningen.
Het is onze fight, flight, freeze reflex. Je blijft in een constante staat van waakzaamheid
Het is de eerste spier die aanspant en de laatste die ontspant.


Met de Trauma Release Exercises (David Berceli) kan je op een natuurlijke, en veilige manier gaan loslaten, en als de psoas spier zich ontspant, kan het lichaam terug keren naar een natuurlijke staat van balans.

 

Soundhealing

Ervaar klank op een unieke manier, al zwevend, alle delen van het lichaam zijn vrij om de vibraties te ontvangen.


Een gong hoort bij de oudste en meest belangrijke instrumenten van Zuid-Oost Azië.
Elke gong is afgestemd op een bepaalde frequentie die een diepe helende werking heeft op lichaam en psyche.


De Synodische maan is de tijd tussen 2 volle manen, en duurt ongeveer 29,5 dagen.
Deze gong is krachtig, en helpt je bij meditatie, rituelen en ceremonies. De Maan stimuleert onze autonome respons op een ritmische en cyclische manier. Het verbindt ons terug met de herinnering van de natuur, en is voedend op alle vlakken.


Het balanseert en verbetert seksualiteit. De nieuwe maan helpt ons om een opening te creëren, en om vooruit te gaan, de volle maan helpt ons om de dingen te realiseren. trefwoorden; Receptiviteit, intuïtie, instinct, de vrouwelijke, innerlijke emoties, waarzegging, instinct, psychische vaardigheden, veiligheid en natuurlijke cycli.


De Aarde gong brengt je in harmonie met de beweging van de aarde. Zo helpt deze vibratie jou om thuis te komen bij jezelf, comfortabel in je lichaam te zijn en ondersteunt of heelt de moederrelatie, het moederprincipe. De vibratie van de aarde is aardend, helend, voedend, ondersteunend en brengt het evenwicht die je nodig hebt om je levensdoel succesvol te leven hier op aarde. Sleutelwoorden bij de aardevibratie zijn natuur, creativiteit, geboorte, leven, wijsheid, ervaring. De vibratie van de aarde gong zorgt voor diepe ontspanning en regeneratie van het lichaam en werkt op de eerste chakra en op het hart.
De vibraties van de Sedna gong helpen je om je te bevrijden van trauma's en emoties, de vibraties gaan in de diepere verborgen delen van jezelf, waardoor je jezelf kan ontladen van angsten, pijn en verdriet.

Practice love <3

Practice practice practice #alliscoming #havefaith