Inga Ord

Ik zie Inga Ord als een nieuw begin, zonder woorden.

Body & Mind docent sinds 2003

Mijn vinyasa yogabeoefening vandaag is na mijn opleidingen vooral gegroeid uit dagelijkse beoefening en zelfstudie. Ik had het geluk reeds workshops en lessen te mogen volgen bij Alberto Paganini, Neva Ingalls, David Swenson, Robert Boustany, Shiva Rea, Manju Jois, Chris Chavez, Frank Loeffen, John Scott,... Dankzij social media en youtube is het vandaag de dag zo gemakkelijk geworden om online te leren van zoveel mooie dedicated teachers die hun kennis met veel liefde delen, ik verwijs graag naar Maty Ezrati (+), Kino MagGregor, Laruga Glaser, Eddie Stern en Lotta Sebzda.

 

In mijn lessen pas ik de traditionele Ashtanga yogatechnieken toe die bijdragen tot het creëren van stilte, namelijk asana, vinyasa (movement, counting, bandha & ujjayi breath) en drishti, en baseer ik mij op mijn persoonlijke ervaring van het effect van vinyasa yoga bij chronische vermoeidheid en pijn.

 

Yoga is de zoektocht naar balans terwijl je voelt en aanvaardt waar je fysieke grens ligt. De uitdagende houdingen dagen je vooral uit om jezelf niet te verliezen. Oefen geduld, adem, ontspan en geniet van de weg naar de eindhouding, stap per stap. Yoga is iedere dag opnieuw beginnen met de intentie om voor jezelf te zorgen. Je beoefening gaat van discipline naar toewijding en brengt uiteindelijk geluk.

 

Een gevorderde yogi is niet iemand die zonder moeite zijn voet achter zijn hoofd brengt, een gevorderd yogi voelt oprecht, kent zichzelf en zijn eigen lichaam, handelt met liefde, respect en zonder geweld.

 

Ik hou ervan om mensen uit te dagen hun grenzen te verleggen maar evengoed hen er op te wijzen het kalmer aan te doen indien een houding voor hen niet meer comfortabel aanvoelt. Samen gaan we op zoek naar de middenweg, de balans tussen inspanning en ontspanning. Dit doen we aan de hand van yogatechnieken, yogahoudingen en ademhalingsoefeningen.

 

Wat je op je yogamat leert, neem je mee in je dagelijkse leven waardoor je energieker, bewuster en relaxer bent in iedere situatie.

 

IF YOU GET TIRED LEARN TO REST NOT TO QUIT.

Your practice your rules