Yoga bij burn-out

Naargelang vermoeidheid en energie adviseer ik mensen die het even moeilijk hebben, en/of momenteel geen energie hebben, altijd om eerst voldoende rust te nemen en daarna te starten met een FitYoga Easy Flow les en/of een aangepaste les FitYoga bij vermoeidheid en pijn en/of een individuele sessie FitYoga Personal training om langzaam terug kracht en energie op te bouwen.

 

In mijn ervaring is starten in een gewone 'FitYoga groepsles' midden in een burn-out of moeilijke periode te intensief op zo’n moment. Ook al is mijn mantra tijdens iedere les 'Ga niet voorbij je grens' en nemen we regelmatig een adempauze dan nog is het best wel moeilijk om bij jezelf te blijven.

 

Het vraagt teveel inspanning om de yogatechnieken en -houdingen aan te leren terwijl rusten en ontspannen voorrang zouden moeten krijgen.

 

Om Vinyasa Yoga te beheersen vraagt het regelmatige oefening en discipline. Het is een héél sterk en krachtig systeem. Eens je de visie beheerst is het absoluut een systeem die je helpt om in balans te blijven tijdens een moeilijk moment. 

 

In Vinyasa Yoga wordt je constant uitgedaagd. Daardoor ontwikkel je een innerlijke kracht om in iedere situatie, ook naast je mat, in balans te kunnen blijven.

 

If you can stay positive in a negative situation you win ;)

 

Twijfel je? Stuur me een mail of vul het contactformulier in. Ik beantwoord met plezier al uw yogavragen :)

Yoga bij burn-out

Move the body to calm the mind

#meditationinmotion #vinyasakrama