Waarom FitYoga lessenreeksen?

Een lessenreeks is een doorlopende reeks met lessen waarin we verder werken op vorige lessen.

 

Op die manier geef je jezelf tijd en ruimte om inzicht te krijgen in de yogastijl, de yogahoudingen en de technieken, om je conditie en lenigheid langzaam op te bouwen en om stilte te creëren in je hoofd ;).

 

Een nieuwe lessenreeks is altijd een klein beetje opnieuw beginnen. Ook voor mensen die reeds langer yoga beoefenen.

 

Iedere lessenreeks bestaat uit een serie houdingen, voorbereidingen op houdingen en vinyasa's.

 

De houdingen worden stap per stap aangeleerd.  De essentie van de houding wordt verduidelijkt waardoor het effect voelbaar is op elk niveau.

 

Iedere les van de lessenreeks herhalen en verdiepen we de yogahoudingen en gaan daarbij van denken, kijken en luisteren naar voelen en weten, de weg naar binnen. Eens je weet hoe je in de houding komt, hoe de eindhouding er kan uitzien, wat de aanpassingen en mogelijkheden zijn voor jou hoef je niet meer te kijken en te luisteren maar kan je langzaam met je aandacht naar binnen gaan.

 

Tijdens de lessenreeks zien we voldoende tussenhoudingen, voorbereidingen op houdingen en verschillende stappen naar de eindhouding zodat iedereen op zijn eigen niveau kan werken. Vandaar interessant om zoveel mogelijk lessen aanwezig te zijn.

 

In dit leerproces gaan we dus van denken naar voelen naar weten. Wie kan voelen hoeft niet te denken, die weet wat goed en niet goed is.

 

Als docent geef ik de eerste lessen van de lessenreeks zéér veel aanwijzingen en instructies, naar het einde van de lessenreeks minder en minder, op het einde benoem ik enkel de yogahoudingen, het in- en uitademen, de kijkrichting en er wordt geteld, mijn stem is dus minder aanwezig (of probeert het te zijn ;) en uiteindelijk wordt alles stil.

 

YOGA IS THE PRACTICE OF QUIETING THE MIND

Bekijk ook Yoga aanbod in Brugge

Move the body to calm the mind

#meditationinmotion #vinyasakrama