• Yoga is the practice of quieting the mind

  Tijdens onze yogabeoefening geloven we niet alles wat we denken en geven meer we aandacht aan wat we voelen. Het lichaam liegt nooit. Wie kan voelen hoeft niet te denken. Wie voelt weet intuïtief wat goed en niet goed is - Vanessa Barbier.


  Vinyasa Yoga Brugge | aanbod
 • Yoga is 99% practice and 1% theory

  Zorg dragen voor jezelf is de grondregel die er voor zorgt dat alles goed komt - Vanessa Barbier


  Yoga Brugge | aanbod
 • Uit de stilte komt het intuïtief inzicht.

  Yoga bij burnout, vermoeidheid en pijn

Cursussen Brugge

yoga-brugge-natarajasana-vanessabarbier

Bij ons kan je terecht voor: FitYoga Swing (aerial yoga), FitYoga Props (Vinyasa Yoga met gebruik van props) en FitYoga Flow

Vinyasa Yoga Brugge

Yoga Beginners

yoga-brugge-ekapadavasisthasana-vanessabarbier

Start je met yoga en weet je niet goed in welke les je het beste kan aansluiten?

#yogabeginners #starttoyoga

Yoga Beginners Brugge

Yoga lessenrooster

vanessabarbier02.jpg

Vergeet niet tijdig in te schrijven

#seeyouonthemat #vinyasayogabrugge #yogabrugge

Vinyasa Yoga lessenrooster

Yoga Personal Training

yoga-brugge-marichyasana-vanessabarbier

Tijdens een individuele yoga sessie krijg je één op één yoga begeleiding. We houden enkel rekening met wat jij voelt, denkt en beleeft. 

Yoga Personal Training Brugge

The happiest people don’t have the best of everything, they just make the best of everything.

Give yourself a smile

Pratjahara is niet het stiller zetten van de muziek omdat je je ergert aan de te luide muziek.

Pratjahara is de controle over de zintuigen zodat je je aandacht kan brengen naar de essentie van de dingen zonder je te laten afleiden door de te luide muziek.

 

Don't wait for the storm to pass. Don't let the storm get in you. Learn to dance in the rain.

Yoga is niet voor iedereen

Iedereen kan aan yoga doen.

Ieder lichaam is perfect om aan yoga te doen. Om yoga te beoefenen hoef je geen aanleg of talent te hebben. Iedereen kan de yogahoudingen uitvoeren.

 

Yoga moet je eerder zien als een bewustwording, een zoektocht naar balans met zelfstudie als belangrijk puntje op je pad.

 

Hoever kan je gaan zonder je geduld te verliezen, zonder boos te worden, zonder jezelf pijn te doen, zonder overmoedig te worden, zonder te piekeren...? En hoe ga je om met die gevoelens en emoties? Brengen ze jou uit balans of kan je bij jezelf blijven? Kan je met beide voeten stevig op de grond blijven of ga je zweven?

 

Tijdens je yogabeoefening kom je jezelf tegen, vroeg of laat, sowieso.

 

Ok, maar waarom is yoga dan NIET voor iedereen ?

Omdat we naast het mens-zijn ook allemaal individuen zijn, iedereen verschillend, aparte karakters, met andere interesses, intenties, andere achtergronden... Dus je kan perfect gelukkig en in balans zijn zonder yoga ;)

 

Mijn advies, probeer het, zonder verwachtingen. Zoek een yogastijl waar je je goed bij voelt. En ga ervoor. Het is de beste manier om te ondervinden of het iets voor jou kan betekenen. 

 

Wij bieden enkel Vinyasa Yoga aan en focussen en verdiepen ons dan ook volledige in deze yogastijl. Gewoon omdat ik een echte Vinyasa Yoga freak ben ;)

 

Maar er zijn nog zoveel meer yogastijlen, zoals:

Restoratieve Yoga, Alignment Yoga, Easy Yoga, Raja Yoga, Kundalini Yoga, Mantra Yoga, Hatha Yoga, Acro Yoga, Iyengar Yoga, Yin Yoga, Relaxatie Yoga, Ashtanga Yoga, Anusara Yoga, Hormoon Yoga, Roll & Release Yoga, Hot Yoga, Bikram Yoga, Yoga Nidra, Aerial Yoga... noem maar op.

Hoe weet je welke yogastijl bij jou past? Google... zoek een yogastudio en probeer het! Practice and all is coming ;)

 

Maar, ben je dus op zoek naar een Vinyasa Yoga studio in Brugge, zoek niet verder... van harte welkom ;)

 

Bij ons kan je terecht voor:

• FitYoga Swing: Vinyasa Yoga lessen in het doek (aerial yoga) 

• FitYoga Props: Vinyasa Yoga lessen met gebruik van props

• FitYoga Mat: Vinyasa Yoga lessen met aandacht voor de yoga zithoudingen en spierversterkende vinyasas (bewegingen)

• FitYoga Flow: pure Vinyasa Yoga lessen

Meer info lessen Yoga Brugge

FitYoga | Steunend partner Natuurpunt

Met véél enthousiasme steunen wij de actie van Natuurpunt 'Bos voor Iedereen'. Voor meer bossen. Meer zuurstof. Meer leven. Meer groen voor onze outdoor yoga practice ;) en voor yogi's na ons zodat ook zij kunnen blijven genieten van yoga in de bossen.

 

Op regelmatige basis organiseren wij dan ook yogalessen en meditatiesessies in het bos en in de natuur. Dit in volle aandacht, stilte en met respect voor de natuur.

 

Meer info i.v.m. geplande outdoor yogalessen vind je onder Yoga Brugge.

Meer info Outdoor Vinyasa Yoga

Yoga bij burn-out, vermoeidheid en pijn.

Vinyasa yoga is een dynamische, sportieve en actieve no-nonsens yogastijl.

 

Het principe van Vinyasa Yoga is gebaseerd op de traditionele yogastijl Ashtanga Yoga (Sri K. Pattabhi Jois). In deze yogastijl beweeg je, op het ritme van de adem, van de ene houding naar de andere. Vinyasa Yoga is sowieso een yogastijl voor mensen die graag bewegen en sporten.

 

Wanneer starten met Vinyasa Yoga?

Veel mensen starten met yoga met de intentie rust te vinden.

Met Vinyasa Yoga ben je aan het juiste adres. Vinyasa yoga brengt rust en ontspanning.

 

Maar maak je momenteel een moeilijke periode door en heb je héél weinig energie dan is mijn ervaring dat starten in een gewone 'Vinyasa Yoga groepsles' te intensief is op zo’n moment.

 

Het vraagt teveel inspanning om de yogatechnieken en -houdingen aan te leren terwijl rusten en ontspannen voorrang zouden moeten krijgen.

 

Om Vinyasa Yoga te beheersen vraagt het regelmatige oefening en discipline. Het is een héél sterk en krachtig systeem. Eens je de visie beheerst is het absoluut een systeem die je helpt om in balans te blijven tijdens een moeilijk moment. 

 

In Ashtangan Vinyasa Yoga word je constant uitgedaagd. Daardoor ontwikkel je een innerlijke kracht om in iedere situatie, ook naast je mat, in balans te kunnen blijven.

 

If you can stay positive in a negative situation you win ;)

 

Ook al is mijn mantra tijdens iedere les 'Ga niet voorbij je grens' en nemen we regelmatig een adempauze en al is een FitYoga Easy Flow les langzamer... dan nog is het best wel een pittige Yogastijl.

 

Ik adviseer mensen die het even moeilijk hebben, en/of momenteel geen energie hebben, altijd om eerst voldoende rust te nemen en daarna te starten met een FitYoga Easy Flow les en/of een aangepaste les FitYoga bij vermoeidheid en pijn en/of een individuele sessie FitYoga Personal training om langzaam terug kracht en energie op te bouwen.

 

Zwangerschap en Vinyasa Yoga?

Idem voor het starten met Vinyasa Yoga tijdens de zwangerschap. Vinyasa Yoga beoefenen tijdens de zwangerschap is mits aanpassingen van de yogahoudingen geen enkel probleem. Maar mensen die nog geen yogalessen volgen bij mij en wensen te starten met Vinyasa Yoga tijdens de zwangerschap raad ik aan om toch eerst zwangerschapsyoga te volgen.

 

Fysieke klachten en Vinyasa Yoga?

Mensen met fysieke klachten, twijfel niet, voor ieder ongemak is er een aanpassingen in de yogahouding. Laat wel even weten voor de les welke ongemakken je belemmeren. Vraag sowieso advies aan je dokter. Ook al kennen yogadocenten alle do's en don'ts van de yogahoudingen, een yogadocent is nog altijd geen dokter ;) Bij blessures, informeer even bij je dokter wat wel en niet kan.

 

Twijfel je? Stuur me een mail of vul het contactformulier in. Ik beantwoord met plezier al uw yogavragen :)

Yoga bij burn-out

Personal Training

01 January 1970

Persoonlijke yoga begeleiding en/of kom oefenen in de yogastudio net zoals je naar de gym zou gaan. Op afspraak.

Lees meer

FitYoga bedrijven

01 January 1970

Workshops en groepslessen op maat: FitYoga Flow (Easy of Dynamic), FitYoga Props of FitYoga Swing (aerial yoga). Ook voor bedrijven. Op afspraak.

Lees meer

FitYoga Easy Flow

12 January 2019

Voor mensen die graag op een trager tempo Vinyasa Yoga beoefenen. Lessen op dinsdag 19uvrijdag 9:30u en zaterdag 11:30u. Docent: Vanessa Barbier.

 

Lees meer